Dveri traže da tužilaštvo ispita da li su tačni Belivukovi navodi o vezama sa vlastima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Press centar UNS video printscreen
Podelite vest

Pokret Dveri zatražio je danas od republičkog javnog tužioca da istraži da li su tačni navodi koje je Veljko Belivuk, osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe, više ubistava, otmica i trgovinu drogom, dao u svojoj odbrani pred sudom.

“Ako su njegovi navodi tačni, onda je sam vrh države prožet vezama sa organizovanim kriminalom, a to je najteža moguća optužnica za jednu vladajuću većinu za koju neko mora i politički i krivično da odgovara”, navodi se u saopštenju Dveri.

Oni su dodali da Belivuk “tvrdi da je radio za državu, odnosno po nalogu vladajuće stranke”, ističući da njegove reči mogu biti laž i način odbrane na sudu i da upravo zbog toga tužilaštvo to mora da ispita.

“Ako su njegovi navodi lažni – da se zna da su lažni, ali ako su njegovi navodi istiniti – da se zna šta će nadležni pravosudni organi uraditi da se pored Belivuka i njegove kriminalne grupe na optuženičkoj klupi nađu i njegovi politički partneri”, naveli su iz Dveri.

Belivuk je juče u svojoj odbrani pred sudom naveo da je vlast njegovu navijačku grupu angažovala da obezbeđuje proteste i mitinge, da sprečava tuđe, da ruši u Savamali, kao i da se sastajao sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem i da mu je sugerisano da se viđa sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ali da je to činio njegov saradnik Marko Miljković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x