Dveri traže ostavku gradonačelnika Čačka zbog izgradnje betonskog vidikovca na planini Kablar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kablar Foto: Luka Stojković
Podelite vest

Gradska organizacija Dveri u Čačku oštro je kritikovala izgradnju betonskog vidikovca na vrhu Kablara zbog čega traži ostavku čačanskog gradonačelnika Miluna Todorovića.

“Razlozi za ostavku (gradonačelnika Čačka) se redovno pojavljuju i dodaju. Danas, razlog za ostavku je proširen početkom gradnje (ne)izvesnog vidikovca na Kablaru, koga su aktuelna gradska i republička vlast pompezno najavili”, naveli su iz Dveri u saopštenju.

Dveri se zalažu za “ekološki vidikovac” i ističu da je gradnja vidikovca započela nekontrolisanom sečom drveća na Kablaru, zabranom kretanja na prilaznim javnim putevima na toj planini i fizičkim obezbeđenjem koje ne dozvoljava korišćenje nedavno rekonstruisog asflatnog planinskog puta zbog navodnih klizišta.

“A šta se sa vrha Kablara može uočiti? Divni meandri reke Zapadne Morave, ili ‘meandri’ koje naprednjačka vlast koristi zaobilazeći pozitivne zakonske propise”, saopštili su iz Dveri.

U saopštenju se dodaje da je dosadašnjim radovima na Kablaru napravljen ogroman parking za veliki broj vozila i autobusa čije kretanje od Čačka do Kablara nije bezbedno zbog lošeg i uskog puta.

“Zamenu novim lampama na novourađenoj javnoj rasveti mogli bi već da ‘odrade’. Kažu da je ugradnja novih mnogo efikasnija. A za ugradnju behatona se sprema ekipa”, navedeno je u saopštenju.

Dveri su ocenile da bi vidikovac na Kablaru trebalo da bude cilj pešačkih i drugih planinarskih tura kroz prirodu, a ne parking za automobile i autobuse koji žele da dođu asfaltom do vrha planine.

Gradske organizaciije Stanka slobode i pravde (SSP) i Narodne stranke su ranije kritikovale izgradnju vidikovca na Kablaru, koji gradi Grad Čačak uz finansijsku pomoć Vlade Srbije.

SSP je ocenila je da izgradnjom staklenog vidikovca na vrhu planine Kablar gradska vlast manipuliše s meštanima kablarskih sela “koji ne shvataju da se vidikovac ne radi zbog njih već zbog interesa Srpske napredne stranke da njihovi ljudi i firme uzmu velike pare na brzinu”.

Predsednik Gradske organizacije Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević ocenio je da je cela situacija oko izgradnje vidikovca “smešna”, ali i “tragična” i da je to “odlika neuke i nesposobne vlasti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x