Dveri usvojile Proglas o nacionalnom jedinstvu, traže srpski mini-šengen

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; dveri.rs
Podelite vest

Glavni odbor pokreta Dveri usvojio je Proglas o nacionalnom jedinstvu u kom je izmedju ostalog, pozvao na uspostavljanje “srpskog mini-šengena” i veće saradnje Srbije, Republike Srpske (RS) i Crne Gore.

Dveri su u proglasu zatražile da proglašenje vojne i političke neutralnosti Srbije postane ustavna kategorija i usprotivile se eventualnom uvodjenju sankcija Rusiji, saopšteno je iz tog pokreta.

“Ne odstupamo od borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu države Srbije. Zalažemo se za Evropu suverenih država koje poštuju nacionalne identitete, tradicionalne porodične vrednosti i hrišćanstvo kao temelj evropske civilizacije. Insistiramo na očuvanju ljudskih i nacionalnih prava Srba u okruženju kao i imovine i misije SPC”, navele su Dveri.

Predložili su osnivanje ministarstva za demografska, porodična i migracijska pitanja i izradu nove Nacionalne demografske strategije koja bi po navodima Dveri, podrazumevala povratak srpskih državljana iz inostranstva i podršku mladima da ostanu u Srbiji kroz bolje obrazovanje, lakše zaposlenje i rešavanje stambenog pitanja.

Dveri su pozvale sve političke stranke, akademsku zajednicu, SPC i sve tradicionalne verske zajednice, privredne subjekte i akademsku zajednicu na debatu o izradi Nacionalne strategije za opstanak srpskog naroda i države, “kao osnove novog srpskog bazičnog konsenzusa i nacionalnog jedinstva”.

Na sednici Glavnog odbora Dveri održanoj u Velikoj Plani, za nove članove tog tela izabrani su Zoran Nenadović, Mladen Gluščević i Radenko Martić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x