Eco Forum Zlatibor 2024: Jedinstveni skup stručnjaka iz ekologije iz zemlje i inostranstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Vozim na struju video printscreen
Podelite vest

U organizaciji “Vozim na struju”, Eco Forum Zlatibor 2024 će biti održan u prelepom ambijentu hotela „Zlatibor“ na planini Zlatibor od 20. do 22.maja. Ovaj događaj predstavlja značajan korak ka promovisanju održivog razvoja i očuvanja prirode za buduće generacije.

Svečano otvaranje je u ponedeljak 20. maja u 10 časova u kongresnoj Sali hotela „Zlatibor“.

Svečano otvaranje foruma obaviće predstavnici Vlade Republike Srbije, raznih ministarstava, predstavnici diplomatskog kora, kao i Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Ovaj događaj će biti prilika za razmenu primera dobre prakse i istraživanje gorućih ekoloških tema sa stručnjacima iz zemlje, regiona i inostranstva.

Eco Forum Zlatibor 2024 organizuje kompanija „Vozim na struju“, jedan od pionira električne mobilnosti u Srbiji sa zavidnim iskustvom u organizaciji sličnih događaja. Tokom programa biće obezbeđen stalni simultani prevod na engleski jezik, kao i prevod sa engleskog jezika.

Teme na Eco Forumu Zlatibor 2024 su:

  • ESG (Environmental, Social, and Governance) Principi: Promocija principa održivosti u poslovanju i društvu.
  • Cirkularna Ekonomija: Razmatranje modela koji promovišu ponovnu upotrebu, recikliranje i smanjenje otpada.
  • Održivi Turizam: Isticanje značaja očuvanja prirodnih resursa u turističkoj industriji.
  • Investicije kroz Zelene Projekte: Podsticanje ulaganja u projekte koji doprinose očuvanju životne sredine.
  • Obnovljivi Izvori Energije: Razmena ideja o korišćenju energije iz obnovljivih izvora kao ključnog faktora u smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte.
  • E-mobilnost i Alternativna Goriva: Promocija električnih vozila i alternativnih goriva kao održivih rešenja za transport.
  • Javno Zdravlje i Smanjenje Karbonskog Otiska: Razmatranje veze između očuvanja prirode i ljudskog zdravlja, kao i strategija za smanjenje karbonskog otiska.

Eco Forum Zlatibor 2024 je podržan od strane renomiranih organizacija kao što su GIZ, Privredna komora Srbije i Hrvatski Poslovni Klub. Takođe, podršku pružaju Turistička Organizacija Zlatibor i Opština Čajetina.

Učesnici foruma će činiti govornici iz Srbije, regiona i Evrope, čime se osigurava raznolikost perspektiva i bogatstvo ideja za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja.

Pored panel diskusija i radionica, Eco Forum Zlatibor 2024 će takođe uključiti revijalnu vožnju uz prisustvo ambasadorskog kora i VIP gostiju. Za učesnike i sponzore događaja biće obezbeđen sajamski prostor, pružajući im priliku za promociju i umrežavanje. Za zainteresovane iz oblasti održivog turizma, biće organizovana radionica zatvorenog tipa na temu održivog turizma.

Za više informacija o Eco Forumu Zlatibor 2024, molimo posetite zvaničnu stranicu događaja www.vozimnastrujuevent.com .

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x