Edukacija „Čisto i sigurno” održana na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

U kongresnoj sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru 12. aprila je održana edukacija „Čisto i sigurno”. Namenjena pružaocima turističkih usluga, među kojima su hoteli, odmarališta, hosteli, privatni smeštaj registrovan u sistemu e-turista, restorani, objekti kulturnog nasleđa, kao i drugi zaposleni koji učestvuju u formiranju turističkog proizvoda.

Uvodnu reč kao domaćin skupa održao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. Edukaciju je svojim pozdravnim govorom u ime organizatora uveličao prof. dr Georgi Genov, direktor Udruženja ”HORES”, koji je govorio o prilagođavanju turizma postkovid situaciji. Ovom prilikom obratila se i Slađana Sekulić, specijalista interne medicine, koja je istakla preventivne mere sprečavanja zaražavanja od kovida–19 u sektoru turizma i smeštaja.

Vladimir Živanović, direktor TOZ-a

Edukacije se realizuju u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Kao odgovor na izazove koje je epidemija kovid -19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, koju sprovodi ‘’HORES’’ uz institucionalnu podršku Turističke organizacije Srbije. Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu kao i obuče turistički i ugostitljski radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.

Polaznici obuke su dobili sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID–19.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x