Ekološki ustanak: Direktor Šeste beogradske gimnazije imun na zakon i pritužbe zaposlenih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Pokret Ekološki ustanak ocenio je danas da je direktor Šeste beogradske gimnazije imun na inspekciju, zakon i pritužbe zaposlenih.

Gradska odbornica Ekološkog pokreta Milica Marušić Jablanović navela je u pisanoj izjavi da je direktor te gimnazije poput bivše direktorke klinike “Laza Lazarević” imun na zakon i da nastavnike koji su članovi sindikata, uklanja iz škole, kao i da zaposleni u pravnoj službi napuštaju radno mesto, kolektiv štrajkuje, a Ministarstvo prosvete daje “nemušta objašnjenja”.

Marušić Jablanović ukazala je da su zaposleni najavili štrajk glađu, ali i da taj slučaj “nije usamljen”, da je pre neki dan nastavnik Tehničke škole u Pirotu Darko Božić dao otkaz jer nije mogao da trpi šikaniranja direktora.

“U zemlji koja kuburi sa kvalitetnim nastavnim kadrom i koja nije u stanju da privuče mlade da se bave nastavničkom profesijom, iskusni profesionalci nisu potrebni. Potrebni su direktori poput Stašević-Karličić sa jakim vezama i slabim osećajem za zaposlene”, ocenila je ona.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x