Ekološki ustanak: Na konsultacije o izbornim uslovima samo uz prisustvo javnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Jovanović Ćuta, Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Šef poslaničke grupe Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović rekao je danas da će na konsultacije o izbornim uslovima, koje je za 11. april zakazala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić povodom preporuka ODIHR-a u vezi sa izbornim procesom u Srbiji, ići samo ukoliko budu bile prisutne televizijskih kamera, odnosno javnost.

On je na konferenciji za novinare rekao da će princip prisustva javnosti važiti za sve sastanke predstavnika vlasti na koje budu pozivani.

Jovanović je kazao i da Ekološki ustanak neće učestvovati na beogradskim izborima 2. juna, ističući da za to ne postoje uslovi.

Naveo je i da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da odmah pokaže kakvi memorandumi i sporazumi su potpisani u Francuskoj.

Potvrdio je i da će ranije otkazani protest ispred zgrade srušenog Generalštaba, zbog tragedije u Banjskom Polju, biti održati, ali da će datum biti određen naknadno.

Podsetio je da je za subotu zakazan protest pokreta Kreni-promeni ispred zgrade RTS-a, a Ekološki ustanak želi da se njihovi skupovi ne preklapaju sa onima koje organizuju drugi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x