Ekološki ustanak: U Vlasotincu u sredu protest građana zbog mini-hidroelektrane “Besko”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Rupska reka Srbija Vesti
Podelite vest

Ekološki ustanak je saopštio da je Opština Vlasotince omogućila privatnom investitoru da prijavi radove za izgradnju mini-hidrocentrale na lokalnoj reci i da će zato u sredu, 14. decembra, ispred zgrade Opštine organizovati protest građana.

Iz stranke Zajedno, čiji kopredsednik je lider Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović – Ćuta, danas je najavljeno da je početak protesta zakazan za 13.00.

U saopštenju je navedeno da je Opština Vlasotince, “umesto da iz prostornog plana izbaci male hidroelektrane, investitoru omogućila da prijavi radove na osnovu nove građevinske dozvole”.

Tvrde da će po toj dozvoli investitor “spornu mini-hidrolektranu na Rupskoj reci graditi bez procene uticaja na životnu sredinu”.

Inače, ovo bi bila treća mini hidro-elektrana na Rupskoj reci u selu Dadincu u Opštini Vlasotince, investitor je “Water Green Energy”, a radovi bi trebalo da počnu do 16. decembra.

Ekološki aktivisti upozoravaju da je vodotok reke već ugrožen, a da bi daljom  izgradnjom hidro- tehnoloških objekata bio uništen kompletan biodiverzitet Rupske reke, koja važi za jednu od tri najčistije reke u Srbiji.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x