Ekolozi danas ispred zgrade Vlade, osam sati zbog pritvaranja aktivista na Kablaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kablar Foto: Luka Stojković
Podelite vest

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) najavio je protest za danas ispred zgrade vlade, u 12. 50. časova, sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru, čijem je početku prošle sedmice prisustvovala premijerka Ana Brnabić.

SEOS smatra da ti radovi nisu u skladu sa zakonom, niti sa zdravim razumom.

Kako je saopštio SEOS, odlučio je da ne ostane nem posle privođenja aktivista na Kablaru samo zato što su se, kako je naveo, kretali javnim prostorom neposredno pre dolaska Brnabić da svečano proglasi početak rušenja prirodnog vrha ove planine uprkos upozorenjima stručnjaka.

Na protestu će zahtevati da se utvrdi ko je naredio hapšenje akivista – Dragana Simovića, Miloša Kuvekalovića i Vladimira Milivojevića i ko je odgovoran što su “osam sati sedeli u policijskoj stanici vezani lisicama”.

Protest je planiran u periodu od 12.50 do 21.00 čas. Kako je naveo Kuvekalović, na subotnjem protestu “Srbija protiv nasilja, u Beogradu, protest će trajati osam sati koliko su i, kaže, držani u pritvoru.

“Svedoci smo primene poznatih metoda totalitarnih režima koji su sklanjali nepodobne ljude da političarima ne bi unosili nemir i stvaranja lažne slike kako je sve savršeno u društvu koje je zapravo u potpunom kolapsu”, naveo je SEOS.

Pozvao je ljude koji imaju “svesti i savesti da dođu ispred zgrade vlade da se zajedno usprotive tihom teroru koji se sprovodi nad svakim neistomišljenikom vlasti od Majdanpeka do Jadra i od juga do severa, na Kosovu, u Bosilegradu, na Kablaru, na Šodrošu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x