Ekolozi: Protest jer vidikovac na Kablaru nije u skladu sa zakonom, niti sa zdravim razumom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SEOS
Podelite vest

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) najavio je protest za utorak, 10. oktobra, ispred zgrade Vlade, u Beogradu, sa zahtevom da se obustave radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru, čijem je početku u sredu prisustvovala premijerka Ana Brnabić.

SEOS smatra da ti radovi nusu u skladu sa zakonom, niti sa zdravim razumom.

Kako je  saopštio, SEOS je odlučio da ne ostane nem posle privođenja aktivista na Kablaru samo zato što su se, kako je naveo, kretali javnim prostorom neposredno pre dolaska Brnabić da svečano proglasi početak rušenja prirodnog vrha ove planine uprkos upozorenjima stručnjaka.

Protest je planiran za utorak od 12.50 do 21.00 čas.

Na njemu će zahevati da se utvrdi ko je naredio hapšenje akivista – Dragana Simovića, Miloša Kuvekalovića i Vladimira Milivojevića i ko je odgovoran što su 8 sati sedeli u policijskoj stanici vezani lisicama.

“Svedoci smo primene poznatih metoda totalitarnih režima koji su sklanjali nepodobne ljude da političarima ne bi unosili nemir i stvaranja lažne slike kako je sve savršeno u društvu koje je zapravo u potpunom kolapsu”, naveo je SEOS.

Pozvao je ljude koji imaju “svesti i savesti da u utorak dođu ispred zgrade Vlade da se zajedno usprotive tihom teroru koji se sprovodi nad svakim neistomišljenikom vlasti od Majdanpeka do Jadra i od juga do severa, na Kosovu, u Bosilegradu, na Kablaru, na Šodrošu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x