Ela nestala kod Aleksinca, vlasnica za pronalaženje nudi 500 evra ili “tojotu”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

“Najdivniji pas na svetu, moja duša Ela, netragom je nestala kod aleksinačkog sela Bobovišta i ne znam kako ću bez nje. Ovih 10 dana od kako je nema jedva da sam živa. Onome ko mi je vrati daću nagradu 500 evra ili svoj auto “tojotu ajgo”, kaže Beograđanka Svetlana Pandžić, čiji se apel za pronalaženje psa rase ši-cu ovih dana deli društvenim mrežama.

Svetlana objašnjava da je psa izgubila putujući sa roditeljima od Beograda ka selu pored Vladičinog Hana, u danu u kome su je zadesile brojne nevolje.

“Na putu ka Vladičinom Hanu želela sam da se zaustavimo na odmorištu “Bobovište” kod Aleksinca i da odemo do toaleta u obližnjoj kafani. Međutim, ispred odmorišta sam naglo skrenula i zakačila saobraćajni znak. Nisam oštetila kola, ali su se zaljulala, zbog čega se Ela koja je spavala na zadnjem sedištu baš mnogo uplašila. Na odmorištu sam je povela na povocu ka toaletu, ali mi se uplašena istrgla iz ruku, provukla kroz šipražje i počela da beži starim putem ka selu Bobovištu i Aleksinačkim rudnicima. Trčala sam za njom punih sedam kilometara, ali nisam uspela da je stignem”, govori Svetlana.

Kako je kazala, trčala je za psom, sve dok je imala snage, ali ni jedno od vozila koje je usput sretala nije htelo da stane i da je poveze. Kamiondžije koje je sretala na putu, su joj potvrđivale da su videle njenog psa, na otprilike kilometer ispred.

“Kada više nisam imala snage da trčim, vratila sam se do odmorišta. Zabrinula sam se za roditelje jer su stari, imaju 76 i 78 godina, a uz to je otac pre 12 godina imao šlog i ne govori. Vraćajući se, shvatila sam da nemam ni torbicu sa dokumentima i telefonom, da sam je zaboravila ispred toaleta. Na odmorištu sam doživela novi šok. Mojih roditelja nije bilo, nije bilo ni mog automobila, ni moje torbice. U kafani su mi rekli da je naišao neki čovek sa kamionom za šlepanje, da je natovario moj automobil i povezao moje roditelje. Torbicu mi je odneo neko ko je tuda prošao”, rekla je Svetlana.

Uz pomoć čoveka iz kafane, dodala je, uspela je da pozove majku na mobilni telefon i da ih sustigne na oko pet kilometra od odmorišta.

“Vozač šlep službe nije imao nikakvo objašnjenje zašto je pokupio moj auto i moje roditelje, još je tražio da mu platim uslugu. Nekako smo nastavili put, ali su mi se kola ispred Vladičinog Hana pokvarila. Ostala sam pet dana “zarobljena” u selu pored Vladičinog Hana odakle je moj otac, a otuda sam pokušavala na sve moguće načine da pronađem Elu. Sve redom sam pitala , ali niko iz sela nije hteo da me odveze do mesta gde sam izgubila psa. Zvala sam policiju, veterinare, objavila sam fotografije na društvenim mrežama. U potragu se uključila i moja rođaka iz Aleksinca, međutim bez uspeha. Ona je odštampala plakat sa fotografijom mog psa i nagradom koju nudim, organizovala je i neke humane ljude koji je traže”, izjavila je Svetlana.

Prema njenim rečima, veoma je razočarana time što je neki čovek koji se predstavio kao Darko Radu iz Bobovišta želeo da zloupotrebi to što je ponudila nagradu za pronalaženje psa.

“Taj čovek me je pozvao i rekao da je Ela kod jednog dečaka. Tražio mi je 250 evra, da bi mi rekao gde je i još 250 kada ga uzmem. Zatražila sam da mi pošalje fotografiju mog psa i rekla da ću istog časa da mu uplatim novac, ali nije pristao. U policiji u Aleksincu su mi, nakon što sam prijavila da mi je pas ukraden, rekli da u Bobovištu ne živi niko sa imenom Darko Radu”, kazala je Svetlana.

Kako je kazala, zbog obaveza na poslu, morala je da posle odmora ponovo počne da radi, ali će sada uzeti slobodne dane i vratiti se do mesta gde je Ela nestala, kako bi je potražila.

“Htela sam juče da odem, ali je mom ocu pozlilo pa sam morala da ostane sa njim. Nadam se da je moja Ela živa, Nije navikla da bude sama u prirodi, plaši se visokog šiblja i automobila koji se kreću. Kada je pobegla, trčala je samom ivicom puta Ona je jedan veoma umiljat pas koji se ne plaši drugih ljudi, prilazi svima koji je pozovu i maze. Nadam se da je neko, ko ne zna da je tražim, uzeo i da je čuva”, rekla je Svetlana.

Apelovala je na sve ljude iz Bobovišta i naselja Aleksinački rudnik, jer pretpostavlja da je njena kuca tu negde, da joj pomognu da je pronađe. Oni koji imaju bilo kakvu informaciju o psu mogu da to jave putem telefona 017 484771 ili 064 1015282.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x