Elena živi sama sa ocem, prodaje svoje slike, da bi slikala i dalje (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> B.Lj.
Podelite vest

Zahvaljujući humanim ljudima koji su joj početkom godine donirali pribor za slikanje, kao i onima koji su na aukciji kupili njene slike i crteže, Elena je proteklih meseci uradila dosta novih radova i značajno unapredila svoju slikarsku tehniku. Ovih dana Eleni je stigla još jedna dobra vest, škola crtanja Da Vinči iz Niša poklonila joj časove crtanja i slikanja za narednih godinu dana.

Devojčica, inače, živi sa ocem Dejanom koji nema stalni posao, tako da im nabavka slikarskog pribora predstavlja veliki izdatak za skroman kućni budžet. Sveštenik Zaplanjske parohije Dušan Janković pritekao im je početkom godine pomoć pri nabavci slikarskog pribora prikupljanjem donacija i organizovanjem internet aukcije na kojoj su prodate Elenine slike.

Devojčicin otac Dejan Stojanović je kazao da je njegova ćerka već iskoristila skoro sva platna i boje tako da će uskoro morati da organizuju novu aukciju njenih slika.

“Elena zaista voli da slika, a prodaja slika jedini je način da sakupimo novac za nabavku pribora, kako bi nastavila da se i dalje time bavi. Ja preko leta dosta radim različite građevinske i molerske radove, ali novac koji zaradim potreban nam je za život tokom čitave godine”, izjavio je Stojanović.

On je kazao da će voziti Elenu do 40 kilometra udaljenog Niša na časove slikanja i crtanja jer želi da ispuni želju svoje ćerke da jednog dana postane slikarka. Dodao je da mu je izuzetno drago što će Elena tokom predstojećih 12 meseci učiti od profesionalnih slikara, jer je do sada uglavnom sve naučila sama, uz pomoć snimaka sa Jutjuba.

Elena je kazala da mnogo voli da crta i slika, ali da su boje baš skupe, kao i sve ostalo što joj je od pribora potrebno.

„Crtam od malena, a počela sam da slikam pre dve i po godine. Najradije crtam i slikam pejzaže i divlje životinje. Nemam puno drugarica u selu, tako da slobodno vreme uglavnom provodim sa četkicama i bojama“, izjavila je Elena koja je završila šesti razred škole osnovne škole u Donjem Dušniku i to kao jedini đak u svom razredu.

Ova talentovana devojčica do sada je poklonila i veći broj slika ljudima koji su joj donirali slikarski material, a dve slike donirala je tokom snimanja emisije “S Tamarom u akciji” u Gornjem Dragovlju. Jednu sliku poklonila je porodici čija je kuća sređena, a drugu poznatoj novinarki.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x