Eparhija raško-prizrenska: Da Kfor odmah proveri navode britanske poslanice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve (SPC) tražila je od misije Kfora da odmah proveri optužbe iznete protiv SPC za umešanost u šverc oružja na Kosovu.

Ta eparhija je u saopštenju navela da insistira da se optužbe britanske poslanice Ališe Kerns, objavljene u medijima,  hitno provere i da traži od Kfora, pri kojoj je bila britanska jedinica, da javnosti saopšti da li može da potvrdi te navode.

U saopštenju je dodala da to traži “jer je nemoguće da britanski vojnici Kfora imaju ove informacije, a da ih ne saopšte svojim nadređenim strukturama u komandi”.

“Ukoliko bi se ove tvrdnje pokazale kao istinite, crkvena lica za koja se dokaže da su eventualno umešana u zloupotrebu objekata SPC i crkvene službe za navodno prenošenje ili skladištenje oružja, snosiće najstrožije crkvene kazne i neće moći da nastave svoju javnu službu”, piše u saopštenju.

Eparhija je navela da će, u slučaju da Kfor ne može da potvrdi istinitost tvrdnji, tražiti preko britanske ambasade u Prištini izvinjenje poslanice zbog zapaljive i netačne izjave.

Eparhija je navela da je primila “sa dubokom zabrinutošću” u više medija objavljenu izjavu Kerns, koja je u toku izlaganja u parlamentu, direktno optužila SPC.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x