Episkop niški Arsenije uručio pomoć porodicama u Medveđi i Sijarinskoj banji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Eparhija niška

Episkop niški Arsenije posetio je medveđsku i sijarinskobanjsku parohiju, gde je osvećen novoizgrađeni dom porodice Stefanović u Crnom Vrhu pored Medveđe, a paketi sa neophodnim namirnicima uručeni su porodici Stojković u Sijarinskoj banji. U toku je akcija „Svim srcem za decu Medveđe“.

„Kuća, u kojoj će ova porodica sada dostojnije živeti, podignuta je zahvaljujući mnogim dobrotvorima, koji su svojom ljubavlju i velikodušnošću doprineli brzoj i kvalitetnoj izgradnji pristojnog mesta za život“, saopštili su iz Niške Eparhije.

U znak zahvalnosti dobrotvorima ovog projekta, niški vladika je uručio gramate: Kolu srpskih sestara iz Leskovca, fabrici „Smaj produkt“ iz Lazarevog Sela, fabrici nameštaja „Mita“ iz Leskovca, mlekari „Ekomlek“ iz Kaonika i firmi za proizvodnju i preradu mesa „Braća Đokić“ iz Leskovca.

Realizaciju projekta su pomogli i fabrika nameštaja „Jela“ iz Jagodine, fabrika nameštaja „Vitorog-promet“ iz Novog Sada, fabrika za proizvodnju kreveta „Drvoprodukt Kocić“ iz Strojkovca, fabrika za proizvodnju dušeka „Beosmart“ iz Beograda, salon nameštaja „Enigma“ iz Ugrinovaca, humanitarna organizacija „28. jun“ i  Vladislav Luković iz Atine.

Niški vladika Arsenije obišao je i nekoliko siromašnih porodica u ovom kraju, pružajući im pomoć u vidu paketa sa namirnicama.

U Sijarinskoj Banji posećena je porodica Stojković, u kojoj se ove godine rodilo deseto dete.

Foto: Eparhija niška

“Stojkovićima je uručena neophodna pomoć, ali i izražene čestitke zbog hrabrosti i spremnosti da, i pored svih poteškoća, ovaj dom bude ispunjen smehom tolikog broja dece, kojoj su ovom prilikom podeljeni pokloni“, saopšteno je iz Eparhije.

U toku je i akcija prikupljanja poklona za decu Medveđe koju organizuju đaci Bogoslovije sv. Kirila i Metodija u Nišu u saradnji sa učenicima veronauke niških škola i  Verskim dobrotvornim starateljstvom Eparhije niške. Akcija traje do 24. januara 2022. godine.

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x