Er Srbija leti od Beograda do Moskve dva puta dnevno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija Srbija vesti
Podelite vest

Srpski avio-prevoznik Er Srbija je medju retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome i već danas iz Beograda će put Moskve njeni avioni leteti dva puta dnevno, pištu “Večernje novosti”.

Kako se vidi iz rezervacionog sistema te kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice.

Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput Katar ervejza, Turkiš erlajnsa i Emirejtsa.

Avioni Er Srbije do Moskve lete preko Madjarske, Poljske i Litavnije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija.

Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion Er Srbije – “erbas 330”.

“Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji”, rekao je urednik vazduhoplovnog portala “Tango siks” Petar Vujinović.

On je ocenio da srpska nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke u epidemiji kovida-19.

“Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će Er Srbija imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. Er Srbija će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne”, rekao je Vujinović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x