Er Srbija obnavlja letove Niš – Ljubljana, u prodaji karte za liniju Niš – Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija, Srbija Vesti
Podelite vest

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija ponovo će u svoj red letenja sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš uvrstiti letove iz Niša nakon što ih je obustavio tokom pandemije virusa COVID-19. Letove ka Ljubljani tokom zimskog reda letenja obavljaće avionima tipa ATR72.

Letovi ka glavnom gradu Slovenije biće obnovljeni od Nove godine posle više od godinu dana pauze zbog pandemije virusa. Letovi će se ka Ljubljani obavljati dva puta nedeljno počevši od 6. januara i to svakog četvrtka i subote. Ukoliko planirate da do Ljubljane letite preko beogradskog aerodroma to ćete moći da učinite svakog petka i nedelje.

Er Srbija je saopštila da će od 4. januara krenuti da leti sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu do Beograda, Istanbula, Frankfurta (Hana), Kelna, a već  se na njihovom sajtu može videti da su karte za pojedine letove već rasprodate ili ih je još vrlo malo.

 Na redovnoj liniji od Niša do Beograda su pojedini polasci rasprodati.

Cena karte, kako je navedeno na sajtu Er Srbije, od niškog aerodroma do aerodroma „Nikola Tesla“ u jednom pravcu može da se kupi za najmanje 2.478 dinara, dok je najniža cena povratne karte 6.254 dinara,  međutim ove cene važe za putnike koji putuju samo sa ručnim prtljagom.

Oni koji na put moraju da krenu sa koferom, kartu će morati da plate najmanje duplo više.

Prema najavi nacionalnog avio-prevoznika na liniji Niš – Beograd će saobraćati Airbus A319 i ATR 72. U zavisnosti od toga kojim avionom se putuje, let u jednom pravcu će trajati 40 ili 55 minuta.

Po ceni od 2.478 dinara koliko košta najjeftinija karta u jednom smeru od Niša do Beograda, Er Srbija je ponudila punicima karte i do Kelna, Istanbula i Ljubljane. Karta do Frankfurta, odnosno Hana je nešto skuplja i košta 3.068 dinara.

Sve pomenute linije odlukom Vlade Srbije proglašene su linijama od javnog značaja, a Er Srbija bila je jedini učesnik ponuđač za njihovu realizaciju na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo saobraćaja. Srpski nacionalni avio-prevoznik se obavezao da će na ugovorenim destinacijama leteti do 31. decembra 2023. godine i to to Beograda četiri puta nedeljno, a do ostalih gradova dva puta nedeljno.

Za te letove će iz državne kase Er Srbiji biće uplaćeno 2,8 milijardi dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x