Novi avion Er Srbije imaće 144 sedišta

Er Srbija proširuje flotu turbomlaznih aviona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Er Srbije objavila je danas da je proširila flotu sa još jednim turbomlaznim avionom erbas A319, oznake YU-APN, koji je dobio vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu, u Francuskoj.

Dolazak aviona u Beograd se očekuje krajem aprila ili početkom maja, a planirano je da uđe u saobraćaj početkom glavnog dela letnje sezone, navedeno je u saopštenju.

Novi avion Er Srbije imaće 144 sedišta, jer će tokom preuređenja kabine, koje će se obaviti u srpskoj prestonici, u avion biti ugrađena sedišta Rekaro 3520DE, dizajnirana tako da zauzimaju manje prostora i putnicima pružaju veći komfor.

Iz uprave Er Srbije su naveli da Erbas avioni predstavljaju okosnicu flote te kompanije.

“Dodavanjem ovog aviona u flotu olakšano je dalje širenje mreže linija koje smo najavili za ovu godinu, kao i povećanje frekvencija na postojećim. Bićemo u prilici da značajno unapredimo našu operativnu efikasnost i povećamo kapacitete kako bismo odgovorili na potražnju, dok ćemo renoviranjem kabine putnicima obezbediti veći komfor i udobnost”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Podseća se da će najnoviji avion biti deseti erbas A319 u floti Er Srbije, u okviru koje se nalaze i po jedan erbas A330 i A320, po jedan ATR 72-600 i ATR 72-500 i tri aviona ATR 72-200.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u januaru započela veliku obnovu svoje regionalne flote, koja će se finalizovati do kraja godine, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x