Er Srbija: U martu ove godine prevezeno 91 odsto više putnika nego u martu 2022.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Niske Vesti
Podelite vest

Nacionalna avo-kompanija Srbije Er Srbija objavila je danas da je tokom marta prevezla 235.000 putnika, što je 91,2 odsto više nego u isto vreme prošle godine i 68,3 odsto više nego 2019. godine.

Sa matičnog aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu i aerodroma u Nišu i Kraljevu, Er Srbija je u martu obavila 2.795 letova, što je 69,5 odsto više nego u istom mesecu protekle godine, odnosno 43 odsto više u poređenju sa martom rekordne pretpandemijske 2019. godine.

Kako je istaknuto, od kada kompanija posluje pod imenom Er Srbija, odnosno od 2013. godine do danas, to je najbolji rezultat postignut u martu.

Najpopularnije destinacije Er Srbije u Zapadnoj Evropi tokom marta su bile Cirih, Pariz, Beč i Berlin, a u regionu Podgorica i Tivat, odnosno Atina i Istanbul.

Podseća se da će u letnjoj sezoni Er Srbija najčešće leteti do Tivta, Podgorice, Ciriha i Istanbula.

Po dva puta dnevno nacionalna avio-kompanija leteće do Atine, Larnake, Ljubljane, Pariza, Skoplja, Tirane i Zagreba, dok će saobraćaj između Beograda i Severne Amerike biti pojačan i uz dnevne letove do Njujorka, od 17. maja biće uspostavljena direktna linija do Čikaga.

Nove destinacije u mreži Er Srbije, poput Ankare, Krakova, Ohrida, Varne, Rodosa i Tel Aviva planirane su četiri puta nedeljno, a do Kaira, Hamburga, Geteborga, Kelna i Hanje tri puta nedeljno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x