Etnografski muzej organizuje druženje povodom Svetskog dana muškaraca i dana deteta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo Etnografski muzej
Podelite vest

Povodom Međunarodnog dan muškaraca i Međunarodnog dana deteta Etnografski muzej poziva sve muškarce dobre volje i svu radoznalu decu da povedu svoje tate da u nedelju 19. novembra i u ponedeljak 20. novembra dođu u muzej da se zajedno zabave i druže.

 U nedelju 19. novembra će svi muškarci i deca u pratnji svojih tata moći besplatno da uđu u Etnografski muzej gde će za njih biti priređen interesantan program. 

Pored razgledanja tri aktuelne izložbe, od 12 do 16 sati imaće priliku da učestvuju u interaktivnoj radionici pustovanja lopti od vune, a za sve ljubitelje fudbala od 16 časova će u bioskopskoj sali Muzeja moći  da se vrate u prošlost i po prvi put pogledaju, u produkciji Filmskih novostiarhivske snimke Filmskih žurnala fudbalskih derbija Partizana i Crvene Zvezde odigranih do 1960. godine.

 U ponedeljak 20. novembra ulaz u Muzej će za svu decu i njihove roditelje i pratioce biti besplatan, a u 12 časova deca iz osnovne škole „Skadarlija“će imati priliku da učestvuju u uzbudljivoj radionici „Mali kustos, mali konzervator“ koju će voditi kustosi Muzeja.   

 Međunarodni dan muškaraca je ustanovljen 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, i od tada se, širom sveta, proslavlja svakog 19. novembra.

Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x