Evropska prestonica kulture: U Novi Sad stižu značajna muzička imena, počela prodaja ulaznica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novi Sad, foto: BetaPhoto/Dragan Gojic/MO
Podelite vest

Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture saopštila je da od 15. februara počinje prodaja ulaznica za nastupe velikih imena sa svetske i domaće muzičke scene.

“Original Enigma Voices, jedan od najpoznatijih nemačkih muzičkih projekata, potom Antropoceno, projekat članova čuvenog francusko-argentinskog sastava Gotan Project, Barselona Gipsy balKan Orchestra, sinonim za bogatstvo različitosti, zatim japanski gitarista i kantautor Miyavi”, navode se u saopštenju neka od imena muzičara koji će nastupati u Novom Sadu.

Novi programski luk “Seobe”

Najavljeni su i nastupi kompozitora i pijaniste Vasila Hadžimanova, Boža Vreća, Bilje Krstić i Bistrik orkestra, koji će nastupati u okviru novog programskog luka Evropske prestonice kulture “Seobe”.

Dodaje se da su svi nabrojani okupljeni oko jedne teme – pozitivnog uticaja migracija kao umetničke, u ovom slučaju muzičke, inspiracije.

Književni paviljon “Seoba duša”

Posebna programska celina u okviru “Seoba” biće multimedijalni književni paviljon “Seobe duša”, smešten na Novosadskom sajmu, od 3. do 13. marta, koji će, pored najaktuelnijih savremenih regionalnih pisaca, ugostiti i muzičke zvezde.

U saopštenju Fondacije Novi Sad – evropska prestonica kulture, precizira se da programski luk “Seobe” obuhvata više od 300 kulturnih dogadjaja i aktivnosti, na kojima će se predstaviti oko 130 umetnika, od čega oko 90 evropskih.

Tokom celog februara i marta, u Novom Sadu biće aktuelno gotovo 20 izložbi, od čega je osam o istoriji grada, a uz to se realizuje desetak predstava, oko 30 koncerata, 40 radionica i brojnih drugih sadržaja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x