Evropski turnir u golbalu predstojećeg vikenda u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Sportsko udruženje “Golbal Nais” iz Niša biće domaćin evropskog turnira “Grand pri Niš” u golbalu, sportu za slepe i slabovide, najavilo je udruženje.

Prema rečima predsednika SU “Golbal Nais” Stefana Stevanovića na turniru, koji će se održati u petak, subotu i nedelju u Nišu, igraće ekipe iz Finske, Holandije, Nemačke, Grčke i Srbije.

“Ovo je prvi turnir evropskog ranga koji se organizuje u Srbiji, a Niš je ove godine zajedno sa Roštokom iz Nemačke i Utrehtom iz Holandije na otvorenom konkursu dobio domaćinstvo tog prestižnog takmičenja. ‘Golbal Nais’ organizovaće turnir zajedno sa Evropskom asocijacijom golbal klubova”, rekao je Stevanović.

On je naveo da je golbal paraolimpijski sport za slepe i slabovide u kome se takimičari nadmeću u postizanju golova zvučnom loptom.

“Naša želja je da što veći broj ljudi dođe u halu, pogleda uživo kako golbal izgleda i podrži naš tim na domaćem terenu”, rekao je Stevanović.

Trener niških golbalista Stefan Mićićelović podsetio je da se do pre pet godina golba u Nišu nije igrao, a da je zahvaljujući Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu osnovan klub koji ostvaruje zavidne uspehe u golbalu.

Prema njegovim rečima iza “Golbal Naisa” su brojne nagrade, od titule prvaka države, preko brojnih medalja s turnira u regionu, pa sve do titule vicešampiona sa evropskog turnira “Malme open”.

Evropski turnir u golbalu biće organizovan u Sportskoj hali “Mika Antić”. Utakmice su u petak, 22. septembra od 16.30 do 20.30 časova, u subotu između 9 i 20 časova i u nedelju između 9 i 14 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x