Šesti po redu francusko – srpski sureti biće održani a u okviru Festivala autorskog filma, koji traje od 26. novembra do 3. decembra.

FCS: Francusko – srpski filmski susreti od 1. do 3. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Francusko-srpski filmski susreti, šesti po redu, biće održani od 1. do 3. decembra u Kombank dvorani, objavio je Filmski centar Srbije (FCS). Održavaju se u organizaciji Francuskog instituta, MegaCom Filma, FCS, Ministarstva za kulturu i informisanje  Srbije i Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID.

Susreti će i ove godine krunisati uspešnu filmsku saradnju Francuske i Srbije kroz niz aktivnosti posvećenih sedmoj umetnosti, naveo je FCS na svom sajtu. Beograd će ugostiti francuske filmske stručnjake koji će razmeniti iskustva sa  kolegama iz Srbije o održivim praksama tokom snimanja.

Predstavnici Mladih ambasadora, Mreže kinoprikazivača Srbije, bioskopa LUX i Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID će održati radionicu na temu razvoja mlade publike.

Poznati francuski inženjer zvuka Bruno Tarijer publici će govoriti o saradnji za eminentnim rediteljima dok će direktor Ateljea Varan, Žan-Noel Kristijani, podeliti svoje vidjenje dokumentarnog filma.

Susreti će biti prilika da se srpskim filmskim stručnjacima predstave škola i centar savremene umetnosti iz Francuske. Biće predstavljeni i rezultati radionice posvećene francusko-srpskim koprodukcijama, nedavne održane u Parizu.

Šesti po redu francusko – srpski sureti biće održani a u okviru Festivala autorskog filma, koji traje od 26. novembra do 3. decembra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x