Festival Exit: Nik Kejv i Voren Elis objavljuju album za dokumentarac o prirodi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/EXIT FESTIVAL/MO)
Podelite vest

Pevač Nik Kejv (Nick Cave) i njegov dugogodišnji saradnik, član benda The Bad Seeds, Voren Elis (Warren Ellis) objavili su pesmu “We are not alone”, kao najavu albuma koji spremaju za francuski dokumentarni film o prirodi “Snežni leopard” (La Panthere des Neiges), saopštila je danas organizacija Exit festival.

Organizatori Exita u saopštenju podsećaju da će Nik Kejv sa bendom The Bad Seeds 8. jula iduće godine imati nastup na novosadskom festivalu.

U saopštenju se podseća da Kejv i Elis zajedno stvaraju muziku za filmove od 2005. godine.

Elis je kazao da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava do sada, ocenjujući da su napravili “jedan od najlepših filmova na kojima su do sada radili”.

“Pitao sam Nika da li može da dodje na jedan dan, napiše pesmu i odsvira nešto na klaviru. Video je film i ostao četiri dana. Ovo je jedno od mojih omiljenih iskustava na projektu. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje”, rekao je Elis.

Premijera dokumentarnog filma je 22. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radnja prati fotografa Vinsenta Muniera (Vincent) i romanopisca Silvana Tesona (Sylvain Tesson) na Tibetanskoj visoravni, u potrazi za neuhvatljivim snežnim leopardom, ugroženom vrstom.

U pesmi We Are Not Alone, Nik Kejv nežno peva o veličanstvenosti prirode, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x