Festival francuskog filma iduće nedelje u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Šesti Festival francuskog flma biće u Beogradu iduće nedelje, od 19. do 23. juna, a ulaz na sve projekcije se neće naplaćivati. Festival francuskog Filma biće priređen i u Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Organizatori su najavili najaktuelnija ostvarenja francuske filmske produkcije, među kojima je i “Drug čin” Kentena Dipijea koji je otvorio Kanski festival i najavljen je plakatom Festivala u Beogradu.

Ove godine će u čast Olimpijskih igara koje će letos biti u Parizu, biti predstavljen i ciklus filmova o sportu. Mešu njima u okviru segmenta “Najkraći dan” biče i izbor filmova o skejtbordingu koji je odnedavno olimpijski sport.

Festival će, pored njegovog “kuma” – glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, otvoriti francuski reditelj Ladž Li i glumac Aleksi Manenti čiji će film “Nepoželjni” biti prikazan prvog dana festivala.

Uz već tradicionalna mesta prikazivanja: Kosančićev venac, Silosi Beograd, plato između kula poslovnog centra Ušće i MTS dvorane, ove godine domaćin festivala biće i Beograd bašta na Zvezdari, odnosno park koji je 1970-i 1980-ih godina bio bioskop pod vedrim nebom.

Organizatori festivala su Francuski institut, MegaCom film i “Mts dvorana”, a podržali su ga: Telekom Srbija Mts kao generalni pokrovitelj, Mlekoprodukt “Ile de France”, MPC Propreties, L’Oréal Balkan, TV5MONDE i beogradska Opština Stari grad.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x