Festival uličnih svirača otvara Francuski teatar – Trans Ekspres

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Ulični svirači printscreen
Podelite vest

Ovogodišnji 22. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 25. do 27. avgusta u podgradju Petrovaradinske tvrdjave.

Festival ove godine nosi slogan “Nadjimo se u Gradiću” i zvanično će biti otvoren povorkom i spektaklom “Les Poupées géantes” – Velike lutke, jednog od vodećih evropskih teatara, Francuskog teatra Trans Ekspres (Transe Express), najavili su danas organizatori.

Osim povorke, na punktovima prve festivalske večeri nastupiće italijanski bend Bandakadabra i australijski muzičar Zigi Meknil (Ziggy McNeill), koji će tokom tri dana fesivala nekoliko puta nastupiti na kaldrmi Gradića.

Strani program ove godine upotpuniće italijanski ulični performer Lorenco Djanmario (Lorenzo Gianmario) Galli – GALiRo, multi-instrumentalista Porca Pizza i veliki borac za prava uličnih svirača Claudio Montuori – Birdman, koji će ovaj put nastupiti zajedno sa gitaristom Massimom Bizzarrijem u sastavu pod nazivom BizBuz.

Domaće i regionalne umetnike predvodiće Fantom, zagrebački bendovi Porto Morto i DJutko i plodovi zemlje i beogradski sastav Retrospektiva.

Povratnici na Festival uličnih svirača ove godine su i slovenački umetnici okupljeni u udruženju KUD Ljud koji će izvesti muzičko-plesni performans “What we are (were)”.

Još mnoga imena vredna pažnje čine program ovogodišnjeg Gradić festa, a neka od njih su novosadski sastavi Lepša Brena, See it my way, hrvatski bend Revirgin, beogradski Niko Nikolić i Ništavila i mnogi drugi.

Osim muzičkog programa publika će u sklopu Gradić bioskopa u petak i subotu od 21.00 sat imati priliku da pogleda kratkometražne filmove iz selekcija sa Festivala Filmskih autorki i Filmskog Fronta.

Punktove na kojima će se održati program ovogodišnjeg Gradić festa čine bina ispred Beogradske kapije, bina na Rampinom putu, Štrosmajerova i Beogradska ulica i Gradić bioskop.

Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x