Film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću premijerno u Somboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Velikoj sali  Kulturnog centra “Laza Kostić” u Somboru  premijerno će 7. oktobra u 19 sati  biti prikazan dokumentarni film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću. Film pod nazivom “Život je mjuzikl”, potpisala je producentska kuća City Grupa iz Niša, producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića.

Na rođendan čuvenog srpskog glumca, 7. oktobra od 19 sati, publika u Somboru će biti u prilici  da pogleda film koji prati  život prerano preminulog Desimira Deska Stanojevića, od dečačkih dana provedenih na niškoj Paliluli, pa sve do smrti 2020. godine

Nakon projekcije filma o životu i delu glumca govoriće glumčeva porodica; supruga Nada, ćerka Nina Ćosić, muzičarka i zet Zoran Čosić koji je takođe glumac.

Prisutnima će se obratiti i Vesna Šašić glumica i direktorica Kulturnog centra u Somboru kao i producent filma Oliver Paunović.

Ulaz na ovu projekciju je slobodan.

Desimir Stanojević je rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu, a igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine,  od 1991. godine u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu, zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji niškog pozorišta, „Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla “Cigani lete u nebo” u niškom Narodnom pozorištu (u njegovoj režiji).

Publika ga naročito pamti  po TV seriji “Srećni ljudi” koja se emitovala od 1993. do 1996.godine, gde je tumačio glavni lik, Vukašina Vuleta Golubovića.

Preminuo je u svom domu u Beogradu, 10. marta 2020. godine u 69 godini.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x