Film producenta iz Niša i na BN TV

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: City Grupa, promo
Podelite vest

 

Nakon uspešnog predstavljanja dugometražnog dokumentarnog filma “To je Toma” širom Srbije preko TV Prva, ovo ostvarenje producenta Olivera Paunovića  i reditelja Vladimira Ristića, moći će da vide i gledaoci televizije BN u Bosni i Hercegovini i to 29. novembra u 21 sat.

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija svim generacijama, nastavlja svoju regionalnu turneju.

Nakon što je na dan Tominog rođenja, 20. novembra, film premijerno prikazala nacionalna TV Prva, sada će i publika u Bosni i Hercegovini moći da ga pogleda na televiziji čije se sedište nalazi u Bijeljini.

“To je Toma” obiluje mnogim ekskluzivnim fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine decenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi novinara Nikole Kankaraša.

‍„Mislim da je ovo jedan od najboljih mojih filmova, emotivan, ali i edukativan za mlađu generaciju. Veliki je poduhvat raditi dokumentarac o tako velikom estradnom umetniku sa bogatom karijerom. Mi sigurno nismo mogli da kroz film ispričamo sve, ali smo napravili ostvarenje sa svedočanstvima onih koji su ga poznavali, kroz koja ćete shvatiti ko je bio Toma Zdravković. Dodatno film oplemenjuju igrane strukture koje iz jednog novog ugla otkrivaju aspekte njegovog života i stvaralaštva“, rekao je producent Oliver Paunović o filmu koji je premijerno prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

 

Foto: City Grupa promo

Nakon  premijere na BN TV, film će biti prikazan i u Domu kulture u Han Pijesku, 30. novembra,  1. decembra u Sarajevu i 12. decembra u  Domu kulture Bratuncu, čime se završava  turneja  filma “To je Toma” u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x