Filmom “To je Toma” otvoren 11. Međunarodni festival kratkometražnog filma “ProFiFest”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vladimir Ristić, Oliver Paunović i Žikica Jovanović ( s leva)
Podelite vest

Dokumentarni film “To je Toma” u producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, otvorio je u Blacu  11. Međunarodni festival kratkometražnog filma “ProFiFest”. Žikica Jovanović direktor festivala uručio je Paunoviću  priznanje i zahvalnicu.

U Kulturnom centru “Rade Drainac” u Blacu premijerom dokumentarnog filma “To je Toma” počeo je”ProFiFest” koji će trajati do 4. septembra.

Film produkcije City Grupa iz Niša jedan je od 40 filmova koji će u okviru ovogodišnjeg “ProFiFesta” biti predstavljeni publici topličkog kraja, a govori o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću. Njega se kroz film sećaju supruga, prijatelji i kolege.

Po rečima direktora Festivala, Žikice Jovanovića, filmovi se takmiče u pet kategorija i osim dokumentarnih ima i kratkih animiranih i  eksperimentalnih filmova.

Projekcijijom filma “To je Toma” u Blacu  otvoren je Festival, a ostale projekcije biće organizovane na više lokacija na Hisaru u Prokuplju, koje je povodom Festivala nazvano “Filmsko brdo”.

Nakon projekcije niške producentske kuće, kojoj su prisustvovali producent Oliver Paunović i reditelj filma Vladimir Ristić, Paunoviću je uručeno priznanje i zahvalnica Festivala.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x