Filmovi producenta iz Srbije oduševili publiku u Mostaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Dva dokumentarna ostvarenja producenta iz Niša Olivera Paunovića „To je Toma“ i „Glumčina“, otvorili su dan za dokumentarce na 16. Festivalu filmske glume „MOOF“ u Mostaru, koji se pod sloganom „Mi slavimo filmsku glumu“ održava od 11. do 15. novembra.  Reč je o filmovima posvećenim glumcu Zoranu Radmiloviću i pevaču Tomi Zdravkoviću.

„Meni je izuzetno drago što su filmovi o dva srpska velikana izazvala ovakvo interesovanje publike u Bosni i Hercegovini, srce mi je puno“, kazao je producent Oliver Paunović.

Film Vladimira Ristića “Glumčina” donosi priču o srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću koji je obilježio drugu polovicu 20. stoljeća svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u povijesti srpskog teatra i kinematografije.

Ristić na Mostar film festivalu predstavlja i dokumentarni film „To je Toma“ koji obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz dugogodišnje karijere pjevača narodne glazde Tome Zdravkovića. Snimanje je počelo u Crnoj Gori, a nastavljeno je u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu“, piše na zvaničnom sajtu festivala.

Foto: Srbija Vesti
U dokumentarnom delu programa prema najavama prikazano šest ostarenja. Osim filmova niške produkcije „Glumčina“ i  „To je Toma“, biće emitovani i dokumentarci: „Pjevaj mi pjesmu“, „Sarajevo Safari“, „Evo sada vidiš da može“, „Uskrs, grad i rokenrol“.

Foto: Srbija Vesti
MOFF se zatvara dodelom nagrada u utorak 15. novembra.

Film “To je Toma” će 17. novembra od 19h biti prikazan i u Leskovačkom kulturnom centru, a 1. decembra od 20h projekcija filma otvara 8. VivaFest u Sarajevu u kinoteci Bosne i Hercegovine. Ulaz je slobodan za obe projekcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x