Filmu “A u Londonu muk” o fudbaleru Duletu Saviću priznanje za promociju zdravog stila života na Vrmdža Festu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Po oceni stručnog žirija kojim je predsedavao renomirani filmski kritičar Dejan Dabić u saradnji sa Jelenom Stojanović i Slavišom Krstićem koji su takođe bili u sastavu žirija Vrmdža film fesivala, jednoglasnom odlukom dodeljeno je priznanje višestruko nagrađivanoj filmskoj rediteljki dr um. Branki Bešević Gajić ZA PROMOCIJU ZDRAVOG STILA ŽIVOTA, za film „DULE SAVIĆ A U LONDONU MUK“ koji je nastao u produkciji „CITY PRODUCTION“ Niš.

Niškoj produkciji je na ovom festivalu pripala i glavna nagrada, Grand Prix festivala „Latin Grad“ za film „Zlatibor planina bogova“ na Vrmdža Festu, na šta je Oliver Paunović, producent, izuzetno ponosan.

“Ponosan sam što je je moja produkcija ove godine na Vrmdža Festu osvojila glavnu nagradu Grand Prix festivala „Latin Grad“ za film „Zlatibor planina bogova“ i priznanje za promociju zdravog stila života za film “A u Londonu muk” o Duletu Saviću. Film ima svoju premijeru i zvanično otvara međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma 24. avgusta na Zlatiboru kada će i Dule Savić da primi nagradu za životno delo na moj predlog”, rekao je Paunović.

Oliver Paunović, producent, Branka Bešević Gajić, rediteljka i Dejan Dabić, predsednik žirija

Zbog poslovnog angažmana rediteljka nije bila u mogućnosti da prisustvuje dodeli nagrada u Vrmdži u podnožju planine Rtanj i nagrada će joj biti naknadno uručena u Beogradu, ali je tom prilikom snimila video-poruku u znak zahvalnosti Vrmdža film festivalu kao i stručnom žiriju kojim je predsedavao Dejan Dabić.

 

U razgovoru sa Brankom Bešević Gajić saznali smo da joj nagrada veoma draga i da joj je neizmerna čast i zadovoljstvo kada je njen rad prepoznat od etabliranog stručnog žirija Vrmdža Film Festa.

“Priznanje mi mnogo znači jer je ono doprinos ne samo filmskoj umetnosti već i sportu uz propagiranje sportskog načina života koji je svedok uticaja i odgovornosti koju svaki sportista treba da ima prema svojim sudionicima”, istakla je rediteljka.

Branka Bešević Gajić i Dule Savić

Branka Bešević Gajić odnedavno je postala i član planinarskog društva „Extreme Summit team“ gde joj je uručena i članska karta izdata od Planinarskog Saveza R. Srbije. Svaki svoj slobodan trenutak koristi da se posveti prirodi. Osvajanje planina je oduvek privlačilo–zbog divljenja prema prirodi i fizičkog izazova, pa se zato aktivno posvetila planinarenju u želji da sudeluje u planinarskim ekspedicijama i tom prilikom primljena je u članstvo prestižnog beogradskog planinarskog društva “Extreme Summit Team” gde teži ka osvajanju najviših vrhova na sveta.


„Film će uskoro biti premijerno prikazan i u Beogradu, a zvanični datum će blagovremeno biti saopšten”, poručila je Bešević Gajić.

Produkciju dokumentarca  potpisuje City grupa, scenario i režiju je radila Branka Bešević Gajić, direktor fotografije Nikša Malinić Katanić, montažu je radio Boban Rajković. Dizajn postera raddio je Miloš Janković, a trejler Nenad Petrović.

U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Dragan Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivančević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti.

Sinopsis filma

Igrala se završnica utakmice kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levom nogom poslao u gol Arsenala. Za tišinu na „Hajberiju” kakvu Englezi nikada ranije nisu snimili. Preko 40.000 ljudi koji su došli na stadion „Hajberi” imalo je priliku da vidi neustrašivu Crvenu zvezdu i isprati je zasluženim aplauzom. Generaciju koja je napravila ogroman korak ka prvom finalu nekog evropskog takmičenja predvodio je trener Branko Stanković, čuveni “ambasador”.

Ovo je priča o jednom velikom fudbaleru, koja se ne bavi nacijom ni verom, već samo sportom i njegovim profesionalnim dostignućima i sigurno će zainteresovati publiku u čitavoj nekadašnjoj Jugoslaviji čiji je i sam sportista bio gde su svi skandirali njegovo ime Duuuule Savić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x