Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture organizuje i doček 2023, po julijanskom kalendaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)
Podelite vest

Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture organizovaće manifestacije povodom dočeka tzv. srpske Nove godine, koja se obeležava po starom, julijanskom kalendaru.

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej Space Motion & Tribe, uz Undercatt, zatim ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu. U Pozorištu mladih nastupiće Haelos, a džez bend EYOT nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg.

U Srpskom narodnom pozorištu (SNP) nastupiće Konstrakta i Zemlja gruva, Sevdaliza, kao i Danica Crnogorčević. U klubu Fabrika sviraće Shortparis, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Djordje David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka.

Predstavnici klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Džez pijanista Tigran Hamasyan nastupiće u Gradskoj koncertnoj dvorani, Nneke u Sinagogi, Tijana Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, violinista Lajko Feliks u Reformatorskoj crkvi, Divanhana u Gimnaziji “Laza Kostić”, a YU grupa u svečanoj sali NIS-a.

U Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, kao i tamburaški sastav La Banda, dok će u Kulturnoj stanici Rumenka svirati bend Kal, a predviđeni su i umetnički programi u u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj.

U klubu Trema u SNP-u nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks.

Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docek.rs.

Novi Sad će titulu Evropske prestonice kulture za 2022. zvanično predati na svečanosti u Atini, 9. januara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x