Fondacija „Pokreni život“ počela da renovira kuću bake i njenih šestoro unučadi u Brzom Brodu (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Fondacija „Pokreni život“ počela je da renovira kuću u niškom naselju Brzi Brod u kojoj živi šestoro dece preminulog ratnog vojnog invalida Bojana Cvetkovića i njegova majka Dušanka. Javnost je saznala za težak položaj porodice nakon što je najstariji unuk, N.C. (22) pokušao samoubistvo skokom sa trećeg sprata porodične kuće. Mladić je srećom prošao samo sa lakšim povredama jer je pao na gomilu grana u dvorištu.

„Zbog nedavne smrti oca koji je bio ratni vojni invalid, mnogo toga je palo na njihova nejaka leđa. Nismo ostali nemi na težak život i tugu ove dečice i pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih sredstava pomoći porodici Cvetković kako bismo im adaptirali i kompletno renovirali dom. Radovi na kući su već počeli, porodica je presrećna i jedva čeka useljenje“, rekli su Niškim Vestima u Fondaciji „Pokreni život“.

 

Porodicu Cvetković iz Niša čine baka Dušanka(67), unuci Nikola(22), Nemanja(16), Dušan(13), Marko(8) i unuke Nikolina(15) i Marija(8). Posle smrti oca, Nikola(22) je sa svojom bakom, koja boluje od Parkinsonove bolesti, preuzeo brigu o porodici.

„Nikola je nedavno pokušao samoubistvo zbog siromaštva, i u toku razgovora sa njim primetili smo da mu je naša akcija dala vetar u leđa i veru u dobre ljude, rekao nam je da sada vidi bolju budućnost za svoju porodicu i raduje se završetku radova“, ističu.

Svi koji žele da pomognu u nabavci nameštaja mogu da pošalju SMS na broj 3800 ili uplate novac direktno na račun Fondacije 165-7010855807-48, takođe uplate iz inostranstva su moguće preko  sajta https://www.pokrenizivot.com/donacija/ ili uplatom preko Pejpal platforme paypal.me/pokrenizivotsrb.

Teško pokretna starica, obolela od Parkinsonove bolesti, nakon smrti sina Bojana avgusta prošle godine, sama brine o unučadi od kojih su najmlađi blizanci koji imaju devet godina, dok ostalo četvoro imaju 13, 15, 17 i 22 godine.

Javnost je saznala za težak položaj porodice nakon što je najstariji unuk, N.C. (22) pokušao samoubistvo skokom sa trećeg sprata porodične kuće.

Mladić je srećom prošao samo sa lakšim povredama jer je pao na gomilu grana u dvorištu, ali je zadržan na psihijatrijskom lečenju.

Dušanka Cvetković kazala je da se njenom unuku konačno vratio osmeh na lice i da kaže da je dobro.

Prema njenim rečima, najstariji unuk se na skok sa terase odlučio zbog nemaštine i brige da će ona biti odvedena u dom, a da će njegova braća i sestre otići u hraniteljske porodice.

Centar za socijalni rad u Nišu odlučio je da sva deca ostanu zajedno u domaćinstvu, a za privremenog staraoca imenovana je radnica ove ustanove koja je po zanimanju pedagog.

Porodica je živela u nedovršenoj kući u niškom naselju Brzi Brod u veoma lošim uslovima, a pomoć je počela da stiže odmah nakon nesreće, kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x