Gajić: Narodna stranka je bezuslovno opoziciona, nema koalicije sa SNS i SPS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vladimir Gajić, Foto:(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da je ta stranka “bezuslovno opoziciona” i da posle izbora neće ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom stranka (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

“Narodna stranka se zalaže za prave i suštinske promene, a ne samo za to da se promeni onaj ko upravlja korupcijom, i zato mislim da predsednik SSP Dragan Đilas više nikada ne bi trebalo da učestvuje u vlasti. To bi bio moj uslov za formiranje nove gradske vlasti u Beogradu, a u njegovoj stranci sigurno ima pametnih i poštenih ljudi u koje uopšte ne sumnjam”, rekao je Gajić za kanal Srbin info.

Gajić je naveo da prozapadna opozicija najavljuje bojkot izbora jer hoće da izbegne poraz, a ne zato što je principijelna.

“Da istraživanja pokazuju da stoje bolje nego u decembru, nikakav im problem ne bi bio da izađu na izbore i izborni uslovi bi im bili u drugom planu. Pošto istraživanja pokazuju da su se od decembra stvari, nažalost, promenile u korist režima, Đilasova opozicija hoće da izbegne poraz, a da to predstavi kao principijelnu borbu za fer izborne uslove”, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da će Narodna stranka izaći na beogradske i lokalne izbore.

Predsednik Narodne stranke je dodao da opoziciji “nedostaje karakter koji bi narod prepoznao”.

“Naknada strankama po poslaniku u Skupštini Srbije iznosi oko 6.000 evra mesečno, što znači da ako neka stranka ima 10 poslanika, onda ona dobija 60.000 evra mesečno iz budžeta i to je ‘mamilica’ za opoziciju. Kojim poslom u Srbiji neko može da uzme 60.000 evra mesečno? Skoro da nema takvog posla, a da nije kriminal”, rekao je Gajić.

Gajić je rekao da je cilj Narodne stranke ujedinjenje i zajednički nastup desnice na izborima.

“Razgovarao sam sa poslanikom Mi – glas iz naroda Branimirom Nestorovićem, predsednikom Novog DSS-a Milošem Jovanovićem, predsednikom Nove Srbije Velimirom Ilićem, lekarkom Jovanom Stojković, sa Dverima, a sa Dosta je i bilo, naravno, već imamo saradnju… Razgovaram sa svima sa desnice”, naveo je Gajić.

Gajić je dodao da se vlast bori protiv ujedinjenja desnice jer samo desnica može da uzme glasove SNS-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x