Gajić (Narodna stranka): Vučić pregovorima sa Kvintom priprema teren za konačnu izdaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vladimir Gajić Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)
Podelite vest

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je da pregovorima o statusu Kosova i Metohije sa predstavnicima zemalja Kvinte, predsednik Srbije Aleksandar Vučić “priprema teren za konačnu izdaju”.

Gajić je podsetio da su zemlje Kvinte priznale nezavisnost Kosova i ocenio da se pregovori s njima “mogu voditi samo u pravcu pristanka Srbije da i ona prizna”.

“Pregovori sa Kvintom o bilo kojem pitanju vezanom za budući status Kosova i Metohije predstavljaju protivustavno ponašanje i pripremne radnje za izvršenje krivičnih dela koja se tiču teritorijalne bezbednosti i suverenosti Srbije”, rekao je Gajić za kanal Srbin.info.

Dodao je da su pregovori sa Kvintom “u suprotnosti sa Ustavom Srbije i međunarodnim pravom”.

“Narodna stranka je zato u Rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju smo juče predali parlamentu, istakla da se o budućem statusu može govoriti samo na jednom mestu, kako je određeno i Rezolucijom 1244, a to je Savet bezbednosti UN, gde dve članice sa pravom veta mogu da zaštite interese Srbije”, rekao je poslanik Narodne stranke.

Gajić je u vezi takozvanog nemačko-francuskog plana za Kosovo ocenio da je “ucenjen Vučić lično a ne Srbija”.

“Predsednik Srbije plaši narod da će nam, ako ne prihvatimo taj predlog, uvesti sankcije i uvesti vize za EU, što je nemoguće, niti će strani investitori otići zbog toga”, naveo je Gajić.

Ocenio je da opozicija nije jedinstvena po pitanju Kosova i Metohije iako je reč o “nacionalnim interesima a ne o dnevno-političkom pitanju”.

“Narodna stranka je na patriotskoj strani i to je potpuno jasno. I u opoziciji i u vlasti, nažalost, ima stranaka koje ne razmišljaju patriotski. Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je, po mom mišljenju, zapadna platforma i meka pomoć Vučiću, koji mu je na sednici odgovorio sa velikim uvažavanjem, a čiji nastup su u pozitivnom kontekstu ocenili i neki ‘liberalni mediji”, naveo je Gajić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x