Gajić: Patriotska i državotvorna opozicija da nastupi zajedno na izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vladimir Gajić, Foto:(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Podelite vest

Potpredsednik i poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da bi patriotske i državotvorne stranke trebalo zajedno da nastupe na izborima i da se okupe u blok koji se zalaže da Srbija odlučno odbaci francusko-nemački plan, jer smatra da on vodi ka nezavisnosti Kosova.

“Nacionalni blok bi mogao da dobije dovoljno veliki broj glasova da spreči nameru SNS-a i režima Aleksandra Vučića da počini potpunu izdaju Srbije. Režim još nije počinio potpunu izdaju, ali je pripremio teren i ostalo je samo da dozvoli Kosovu da uđe u UN, čime bi Srbija trajno izgubila Kosovo i Metohiju. Kosovo ne može da postane država dok ne uđe u UN, a francusko-nemački sporazum predviđa upravo to”, rekao je Gajić na Skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Palilula.

On je ocenio da bi, ako Srbija svojom voljom izgubi Kosovo i Metohiju, to sigurno označilo i početak kraja srpske nacije.

“Sve tradicionalne zapadne demokratije su izgradile demokratski poredak pošto su stvorile nacionalne države tako što su očuvale svoj identitet, jezik, kulturu i religiju”, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da je nemoguće da cela opozicija nastupi na izborima u jednoj koloni i da na to ne bi trebalo trošiti vreme i energiju, a da će opozicija, ako bude razuma, nastupiti u dve kolone.

“Nastup cele opozicije u jednoj koloni je nemoguć zato što o nekim važnim pitanjima za državu postoje velike razlike među opozicionim strankama, ali postoji mnogo tema o kojima se svi u opoziciji slažu – borba protiv kriminala i korupcije, uspostavljanje pravne države i vladavine prava, ekonomska pitanja”, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je u Srbiji pogrešno uspostavljena podela na levicu i desnicu tako što se desnicom smatraju patriotske stranke kojima su prioritet državna i nacionalna pitanja, dok su “za levicu proglašene stranke koje su spremne da prihvate sve što Zapad traži od Srbije”, a ne one stranke koje imaju levičarske ideje i zalažu za socijaldemokratiju.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Palilula izabran je Pavle Kosić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x