Gašić: Nastavak ulaganja u opremu i objekte vatrogasno spasilačkih jedinica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas u Kruševcu, zajedno sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, u potpunosti obnovlјene i opremlјene prostorije Odelјenja za vanredne situacije u Kruševcu.

Istakao da je veoma ponosan na saradnju lokalne samouprave i islužbi MUP-a, što je, kako je rekao, preduslov za uspešnu zaštitu grada od svih nepogoda i vanrednih situacija kojima priroda može da iznenadi.

Foto; MUP Srbije

„Ta saradnja je i potvrda onoga što, kao rođeni Kruševlјanin znam i često ističem, a to je da su Kruševlјani dobri i kvalitetni lјudi, koji cene svako ulaganje, svaki korak koji napravimo unapred, posebno kada je u pitanju njihova bezbednost i bezbednost njihove imovine. Zato sam danas zaista srećan jer ovaj novi, uređeni prostor i veoma ugodan ambijent za rad Vatrogasno-spasilačkog batalјona, omogućava lakši, bolјi i najvažnije efikasniji rad, kako vatrogasaca-spasilaca, tako i inspektora Odelјenja za vanredne situacije u Kruševcu“, rekao je ministar Gašić.

Tokom obilaska predstavlјeno mu je i novo vatrogasno-spasilačko navalno vozilo, koje će, što je ministar i istakao, znatno unaprediti rad vatrogasaca-spasilaca.

„Ulagaćemo još, opremaćemo, graditi i obnavlјati objekte Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele Srbije i beskrajno sam zahvalan predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na ogromnoj podršci i razumevanju koje nam pružaju, kako bismo bezbednost građana i njihove imovine podigli na najviši nivo i ostvarili jedan od strateških cilјeva Ministarstva unutrašnjih poslova – da u borbi sa vanrednim situacijama budemo najefikasniji u Evropi“, poručio je ministar i naglasio da su hrabri srpski vatrogasci-spasioci uvek spremni da pomognu i da su po humanosti, znanju i efikasnosti poznati daleko van granica naše zemlјe.

Foto; MUP Srbije

„Mnogo je primera, ali ću podsetiti na poslednju akciju u Turskoj, kada ste celu Srbiju učinili ponosnom i učvrstili njeno mesto na najvišem stubu herojstva, junaštva i nade.Sa ponosom sam čitao tekstove i gledao priloge svetskih medija o hrabrosti i humanosti koje iskazujete svugde gde je pomoć potrebna. Svestan sam koliko je to teško, koliko napora i odricanja je potrebno da uložite i podnesete da biste svoje zadatke ispunili na najvišem nivou. Svestan sam i toga da uvek deo sebe ostavite na tim zgarištima nečije sreće, uspomena i nade.

I u kućama poplavlјenim mešavinom vode iz rečnih korita i suzama beznađa i očaja.Zato država Srbija brine o vama, da vam pružimo što bolјe uslove za rad, da vas opremimo po najsavremenijim standardima i pobolјšanjamo uslove i kvalitet vašeg i života vaših porodica“, poručio je ministar Gašić vatrogascima-spasiocima i zahvalio im se na ikoni Neopalime Kupine, zaštitnice vatrogasaca, koja mu je danas uručena.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je izuzetno dobru koordinaciju gradske uprave, Odelјenja za vanredne situacije i Policijske uprave u Kruševcu, zahvalјujući kojoj su uspešno prevazišli vanredne situacije sa kojima su se suočavali.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x