General Simović: Obavezno služenje vojnog roka je potreba države Srbije!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Đorđe Bojanić
Podelite vest

Кomandant Кopnene vojske general Milosav Simović je objasnio, da svest potrebe služenja vojnog roka, treba da postoji, nezavisno od toga, koja je politička stranka na vlasti, naglasivši, da obavezno služenje vojnog roka postoji u Turskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj i drugim državama.

Кopnena vojska je 16. novembra ove godine dočekala Dan Кopnene vojske radno, u Šapcu, gde je obuci Rečne flotile prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Narednog dana, u Domu vojske u Nišu, komandant Кopnene vojske je rekao, da je Кopnena vojska u ovoj godini izvela preko 150 vežbi i preko 2.400 gađanja iz pešadijskog i naoružanja rodova Кopnene vojske. Naglasio je, da su pripadnici ovog vida Vojske Srbije, u ovoj godini više puta bili spremni da stanu na branik otadžbine Srbije, štiteći srpski narod, sve građane Srbije i državu Srbiju. Spomenuo je zaboravljenog, legendarnog komandanta Jablaničkog komitskog odreda, iz vremena Topličkog ustanka i „Drugu plavu grobnicu” u Grčkoj.

Кomandant Кopnene vojske je rekao, da svest potrebe služenja vojnog roka, treba da postoji, nezavisno od toga, koja je politička stranka na vlasti, naglasivši, da obavezno služenje vojnog roka postoji u Turskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj i drugim državama. Po njegovom mišljenju, povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, osim što srpsko jedinstvo podrazumeva jedinstvo svih Srba, ma gde bili, tog dana treba graditi jedinstvo i svih srpskih državljana, odnosno svih građana Srbije. Poželeo je da u sledećoj godini, svi Srbi i svi građani Srbije, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost, budu zdraviji, srećniji, zadovoljniji i da vlada mir u državi.

Izvor: www.srpskaistorija.com

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x