GIK Beograd pozvao izborne liste da prijave predstavanike za obuku za rad u biračkim odborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Gradska izborna komisija (GIK) je danas uputila dopis svim ovlašćenim licima podnosilaca izbornih lista na decembarskim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda da predlože lica za učešće u obuci za rad u biračkim odborima “radi što bolje pripreme za sprovođenje predstojećih izbora u Beogradu”.

GIK je navela u saopštenju da o tome obaveste Republičku izbornu komisiju – preneo je Beoinfo. Isti poziv upućen je i predsednicima odborničkih grupa u skupštinama gradskih opština.

U Skupštini Srbije je za danas najavljen nastavak sastanka Kolegijuma u kojem su predstavnici vlasti i opoziconih koalicija “Srbija protiv nasilja” i NADA o preporukama Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji i unapređenju izbornih uslova.

Te opozicione koalicije traže da beogradski i ostali lokalni izbori treba da budu istog dana što vlast nije prihvatila. Predsednica Skupštine Ana Brnabić je kazala da izbori za gradsku vlast Beograda moraju da budu raspisani najkasnije sutra uveče, a održani najkasnije 2. juna, dok bi ostali lokalni bili nešto kasnije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x