Glavna dvorana u Sava centru otvara se 3. septembra posle rekonstrukcije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

“Plava dvorana” – glavna i najveća u beogradskom “Sava centru” zvanično će biti otvorena 3. septembra čime će biti završena kompletna rekonstrukcija tog objekta – najavila je danas njegova generalna direktorka Kristina Milinčić iz kompanije “Delta Holding” koja radi na tome.

“Plava dvorana” imaće 4.050 mesta, tehniku poslovne generacije, unapređenu akustiku i najveće filmsko 3D platno u ovom delu Evrope. Novina su VIP-lože sa 110 mesta, a ima i drugih novina.

Milinčić je najavila da će u toj dvorani nastupiti Kraljevska filharmonija iz Londona koja je bila u Beogradu pre 17 godina, da će muzička zvezda Jasmin Levi nastupiti sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, a dolaze i “kraljica fado muzike” Mariza Nunjes i drugi.

U prvom mesecu posle otvaranja “Plave dvorane” biće i prva filmska premijera filma “Megdan”.

“Sledeće godine u maju biće otvoren Svetski kongres kardiologa na kojem se očekuje više od 7.000 učesnika” – najavila je Milinčić.

Kompanija “Delta Holding” je “Sava centar” kupila novembra 2020. godine za 17,5 miliona evra uz uslov da uloži najmanje 50 miliona evra u adaptaciju i rekonstrukciju u roku od pet godina i da objekat ne menja namenu.

Rekonstrukcija Sava centra je počela u decembru 2021. godine, a te te godine je proglašen za kulturno dobro. “Delta Holding” je u projekat renoviranja “Sava centra” investirala 120 miliona evra, a u novembru prošle godine je otvoren kongresno-poslovni deo te zgrade.

“Investicija u Sava centar predstavlja jedan od najznačajnijih projekata naše kompanije, a rezultat je moderan, savremen, energetski efikasan i održiv objekat” – rekla je Milinčić i istakla da je “Delta Holding” sve vreme bio u kontaktu sa Zavodom za zaštitu spomenika da bi se sačuvao svaki prepoznatljiv element “Sava centra”.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je istakla da je renoviranje Sava centra” važno za turističku privredu i da očekuje da će zato ova godina biti još uspešnija od prošle koja je bila rekordna za turizam u Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x