Glumac Ivan Tomić: Promena porodičnih obrazaca je važan životni zadatak

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Film “Ne igraj na Engleze” imao je na Letnjoj pozornici  u Nišu krajem avgusta svetsku premijeru, a nastao je po istoimenoj kultnoj pozorišnoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta, koja je na sceni odigrana čak tri stotine puta. Ivan Tomić i u predstavi i na filmu tumači  lik gubitnika Buleta, jednog od trojice glavnih junaka.

Ivan Tomić glumi Buleta i u predstavi i filmu, a na pitanje Srbija Vesti koliko je bilo teško prilagoditi pozorišnu glumu filmskom platnu, odgovorio je:

Ivan Tomić: Glavni glumački izazov u ovom filmu bio je kako da energiju, „hemiju“ i komunikaciju sa publikom koju smo tokom predstave razvili, prenesemo na film. Ta energija sa publikom u predstavi je bila izvanredna. I oko toga smo, uz pomoć reditelja Pešića imali neka fina podešavanja, ali nije pretrpelo neke značajne promene. Način igre je ostao isti i na filmu i u predstavi.

SV: Šta je to u liku Buleta što se publici najviše dopalo?

Ivan Tomić: Ja mnogo volim taj lik, on ima tešku priču, što bi se reklo „underdog“ (gubitnik), stalno u nekom inferiornom položaju u odnosu na drugu dvojicu. Nije se snašao u onom socijalnom smislu i da ne otkrivamo mnogo. Tu se radi i o izdaji prijatelja i njihovom dugogodišnjm odnosu. Mislim da je presudila moja ljubav za Buleta, ravnopravno kao i njegova specifična životna situacija“.

SV: Кoliko je bilo teško glumcu iz Кragujevca da se nametne Beogradu?

Ivan Tomić; Mislim da sam imao dosta sreće, onog trenutka kada sam otkrio glumu kao nešto čime bih voleo da se bavim sve je išlo svojim tokom. Bilo je teških trenutaka kada nije bilo posla, ali ima sada i ovih lepih kada ima posla i snimanja. Glumu gledam kao životni poziv i jednu vrstu životne avanture. To što sam prvi u porodici koji se bavi umetnošću, svedoči o tome da nisam hteo da živim po već postojećim porodičnim „scenarijima“. Čini mi se da je to menjanje porodičnih obrazaca vrlo važan životni zadatak za svakog čoveka.

SV: Pozorište, film ili televizija? Šta više volite?

„Gluma je ljubav, interes za junaka, kako kroz sebe komunicirati sa publikom. Tek onda dolaze razni mediji, scena ili kadar, filmski ili televizijski, potpuno je nebitno“.

Ivan Tomić bio je i voditelj popularne emisije Bulevar B92, a još uvek se bavi i stand up komedijom. O ovim iskustvima kaže:

Radoznao sam ponekad i više nego što treba (smeh). Iskustva su dobra, ja volim tu vrstu zabavljačkog posla, volim da sam i zabavljač. U stand up komediji je posebna vrsta rada, jer sami pišete scenario i stajete pred publiku. Dakle, na sceni govorim ono što ja imam da kažem i to je nešto što jeste izazov i što me privlači.

Rođen je 20.10.1972. godine u Kragujevcu, a diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Trenutno igra komad “Kad su cvetale tikve” Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića u Beogradskom dramskom pozorištu. Igrao je u popularnim TV serijama “Ubice mog oca” advokata Vujanića, u seriji “Tajna vinove loze” advokata Simonovića, u seriji “Igra sudbine” inspektora Coleta, u serijama “Koreni”, “Južni vetar” , “istine i laži”, “Jutro će promeniti sve”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x