Gođevac: Direktori javno-komunalnih preduzeća ne objavljuju finansijske izveštaje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Media EU info
Podelite vest

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas da “čak devet od 15 direktora beogradskih javno-komunalnih preduzeća krši zakon jer na internet sajtu nisu objavili finansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora”.

Ona je, u pisanoj izjavi, istakla da SSP “zahteva smenu ovih direktora i njihovih finansijskih direktora, a nadležne organe poziva da  sprovedu prekršajne postupke protiv odgovornih, u skladu sa zakonom”.

Takođe, navela je, od “nove-stare gradske uprave” traži se da hitno objavi sve finansijske izveštaje koji nedostaju i da obezbede transparnetno poslovanje za sva preduzeća i  ustanove u vlasništvu grada Beograda odnosno Beograđana.

Navela da je “najdrastičniji primer dugogodišnji direktor Parking servisa Andrej Čupković, koji nije nikada objavio nijedan jedini finansijski izveštaj sa mišljenjem nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju i nikakve posledice nije snosio – ni zakonske ni partijske”, pre čemu to preduzeće “duguje stotine miliona dinara gradu Beogradu”.

“Zabrinjavajuće je da Čupkovića u stopu prate i direktori Gradskog stambenog, Puteva Beograda, Javnog osvetljenja, Beogradskog metroa i voza, Infostana i Beograd-puta  kao i Gradsko saobraćajno preduzeće “Beograd” i Gradska čistoća koji nisu objavili finansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora za 2021. godinu”, rekla je Gođevac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x