GOLD GONDOLA na Zlatiboru kreće sa radom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Gold gondola: Turistička organizacija Zlatibor
Podelite vest

Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija opštine Čajetina, zlatiborska ”Gold gondola” primiće prve putnike, što predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju, rekao je predsednik opštine Milan Stamatović.

Zlatiborska gondola biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje u četvrtak 14. januara 2021. godine u 11 časova. Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ”Zlatiborskoj mobi” imaće pravo na besplatnu vožnju.

“Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, koje su trajale kao gondola pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci, kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora”, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koje se zahvalio svim ljudima dobre volje, svojim saradnicima, odbornicima, proizvođačima opreme, ali i svim investitorima koji su ulagali novac u Zlatibor, a koji je Opština domaćinskim upravljanjem preusmerila za izgradnju gondole i svih ostalih kapitalnih projekata.

Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, uvereni su ovoj opštini a cilj jeste da u narednom periodu od pet godina ova godnola preveze milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Republike Srbije i budžet opštine Čajetina ističe Stamatović.

Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga ”Gold gondole”, gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak budu prihvatljive svačijem džepu. Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest (6) godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara.

Izvor: cajetina.org.rs

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x