Grad Niš planira zapošljavanje još 212 službenika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Niške Vesti
Podelite vest

Kadrovskim planom za 2022. godinu ostavljena je mogućnost zapošljavanja 212 novih službenika u upravama Grada Niša i ostalim službama, ali prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski nije izvesno da će toliko biti i novozaposlenih.

“Kadrovski plan je samo plan, ništa drugo. To je broj maksimalno zaposlenih u Gradskoj upravi. Kojom ćemo ih dinamikom popunjavati u narednoj godini zavisi od saglasnost komisije Vlade Srbije”, izjavila je Sotirovski, nakon poslednjeg zasedanja Skupštine grada Niša.
Kako je kazala Sotirovski, kadrovski plan za 2022. godinu prati finansijski plan tako da grad može u ovom trenutku da zaposli 200 ljudi.
Ona je kazala da je prirodnim odlivom, u proteklih nekoliko godina, iz Gradske uprave otišlo 200 zaposlenih.
Upravama, dodala je, nedostaju pravnici, ekonomisti, arhitekte, inženjeri i drugi stručnjaci.
U budžetu grada za 2022. godinu navedeno je da navedeno je da u Gradskoj upravi radi 1.106 radnika, dok ih je u četiri gradske opštine 197.Iz gradske kase se, zajedno sa zaposlenima u različitim ustanovama i preduzećima, finansira 2.739 zaposlenih.
Za zarade sa porezima i doprinosima planirane su 3,2 milijarde dinara, s tim što zaposleni mogu da računaju i na socijalna davanja pošto je za tu namenu planirano 63,3 miliona dinara. Za naknade zaposlenih “u naturi” planirano je 44,4 miliona dinara, za nagrade 44 miliona dinara, a za troškove putovanja 25,3 miliona dinara. Za zarade zaposlenih u gradskim upravama i službama u 2020. godini izdvojene su 2,3 milijarde dinara, a ove godine 2,5 milijardi dinara.
Povećanje fonda za zarade u narednoj godini sa ovogodišnjih 2,5 na 3,2 milijarde dinara, na sednici Skupštine grada obrazloženo je najavljenim povećanjem plata zaposlenih u javnom sektoru od sedam odsto.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x