Gradi se saobraćajnica koja će Nišku Banju povezati sa Koridorom 10

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Gradskoj kući u Nišu potpisan je ugovor o izgradnji saobraćajnice od petlje Malča do raskrsnice Prosek izmedju preduzeća “Koridori Srbije” kao investitora i preduzeća “Trejs Srbija AD”, kao izvodjača radova.

Direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić rekao je da će izgradnja te deonice početi u drugoj polovini februara i biće završena tokom septembra.

Antić je rekao da će biti izgradjeno 1.450 metara puta, a za tu namenu će biti utrošeno 3,2 miliona evra.

“Niška Banja će izgradnjom te saobraćajnice dobiti direktan izlaz na auto-put, a njome ćemo povezati i važne puteve koji idu kroz Sićevačku klisuru i ka istoku Srbije. Taj put smanjiće i saobraćajne guževe u samom Nišu”, izjavio je Antić.

Prema njegovim rečima, put od petlje Malča do raskrsnice Prosek biće izgradjen zahvaljujući uštedama na drugim projektima koji su realizovani iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Selo Prosek

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora, izjavila je da će izgradnjom tog puta Sićevačka klisura i Niška Banja biti bliže turistima, što će svakako uticati na razvoj turizma i posećenost akva-parka i ekspo centra koji će se tamo graditi.

Narodni poslanik Milija Miletić u Narodnoj skupštini Srbije izneo je predlog još septembra lane da se Niškoj banji omogući uključenje na auto put, a nešto ranije avgusta meseca prošle godine posle njegove inicijative krenula je i rekonstrukcija dotrajalog puta od niškog naselja Vrežina do Malče, a sve je rezultat peticije iz 2019. godine kada su se građani izjašnjavali i u vezi naplatne rampe i pruge Niš-Zaječar.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x