Građani Niša predali peticiju, traže hitan završetak Ulice vojvode Putnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Stanovnici Ulice vojvode Putnika u Nišu predali su danas gradu peticiju sa 370 potpisa građana koji traže da rekonstrukcija te ulice što pre bude nastavljena.

U peticiji je rečeno da odgovor gradonačelnice Niša i Direkcije za izgradnju grada očekuju do četvrtka, a ukoliko ga ne dobiju, u petak će blokirati neku od prometnijih saobraćajnica.

“Nadamo se da će peticija stići do onih kojima je upućena. Nismo mogli da je predamo kabinetu gradonačelnice, nego su nas uputili u Skupštinu grada i tamo smo je predali preko šaltera pisarnice”, kazali su predstavnici građana koji su organizovali potpisivanje peticije.

Žitelji niškog naselja Bubanj do sada su se tri puta okupljali u Ulici vojvode Putnika ogorčeni jer se ne privode kraju radovi, koji su krenuli još pre skoro dva meseca.

Građani su istakli da se zbog iskopanog, a neasfaltiranog kolovoza, “guše” u prašini, a uz to ne mogu da priđu svojim kućama i radnjama, niti to mogu da učine vozila Hitne pomoći i kamioni za odvoz smeća.

Vlasnici privatnih prodavnica i kafića naveli su da im je, od kada je ulica raskopana, promet opao za dve trećine.

Okupljeni građani zatražili su da radovi što pre budu završeni i istakli da na gradilištu već dve nedelje ne viđaju radnike.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poručila je ovih dana građanima da moraju da budu strpljivi i kazala da će Ulica vojvode Putnika biti asfaltirana nakon što bude izmeštena trafo stanica i svi kablovi koji se nalaze na glavnom vodu ka Bubnju.

Sotirovski nije odgovorila na pitanje novinara kada će taj posao biti urađen.

Navela je da izgradnja trafo stanice i izmeštanje kablova nije obaveza Elektroprivrede Srbije, već vlasnika stambeno-poslovnog kompleksa “Novi Niš”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x