Gradonačelnik Kruševca imenovao pomoćnice, kaže da nije odugovlačio već odgovorno birao odgovarajuće

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@televizijakrusevac
Podelite vest

Gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović imenovao je tri pomoćnice, koje od danas obavljaju taj posao i naveo da se s tim postavljenjem nije odugovlačilo već da je bilo potrebno vreme kako bi procenio na kojim oblastima mu je pomoć najpotrebnija.

Manojlović je u pisanom odgovoru agenciji Beta, na pitanje zašto se imenovanje pomoćnika odužilo, s obzirom na to da je prošlo više od dva meseca od njegovog izbora za gradonačelnika, naveo da se nije odugovlačilo sa njihovim postavljenjem, već da je bilo potrebno da se on upozna sa poslom gradonačelnika, obavezama, delokrugom rada, kako bi procenio u kojoj oblasti te u kojoj meri mu je potrebna pomoć.

“Shodno tome trebalo je da prepoznam i opredelim ljude koji bi odgovarali zadacima i koji su adekvatni za pozicije pomoćnika. Primiti pomoćnika da bi se samo stavilo ime na papir ne znači ništa, već je potrebno angažovanje. Nije se brzalo, upravo jer se odgovorno pristupilo”, rekao je Manojlović.

Dodao je da iskustva njegovih prethodnika pokazuju da je imenovanje pomoćnika, dobra praksa jer oni pomažu gradonačelniku da efikasnije obavlja posao, s obzirom na to se bave određenim oblastima.

Ocenio je i da se trudio da se ovaj prelazni period ne oseti, odnosno da ličnim dodatnim radom i angažovanjem van radnog vremena obezbedi da se sve aktivnosti odvijaju na vreme, kao da su pomoćnici angažovani.

Diplomirana geografičarka Snežana Aleksić je pomoćnica za društvene delatnosti, a do sada je bila direktorka Osnovne škole “Brana Pavlović” u Konjuhu, diplomirana profesorka fizičkog vaspitanja Nevena Plavšić je pomoćnica za sport i omladinu, a inače je predavala fizičko u kruševačkoj Gimnaziji, dok je diplomirana inženjerka šumarstva Ana Prvanov pomoćnica za ekologiju, održivi razvoj i energetiku, a prethodno je radila u Javnom preduzeću “Srbijašume”.

Ivan Manojlović, sa liste “Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane”, izabran je za gradonačelnika Kruševca na sednici Skupštine Grada održanoj 31. januara.

Inače, vladajuću većinu u Skupštini Grada Kruševca čine koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, koja ima 42 odbornika, potom koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, kojoj pripada pet odbornika, te jedan odbornik Zavetnika.

U opoziciji je 18 odbornika sa liste “Srbija protiv nasilja”, koji nastupaju u dve odborničke grupe, troje odbornika koalicije “NADA” i jedan odbornik stranke Dveri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x