Gradske službe u Novom Sadu otklanjaju posledice nevremena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Sve gradske službe i sva javno-komunalna preduzeća angažovana u punom kapacitetu na otklanjanju posledica vremenske nepogode koja je pogodila grad, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Prema informacijama iz JKP Vodovod i kanalizacija, od 2.00 do 4.00 jutros na devet kišomernih stanica na urbanom gradskom području Novog Sada izmereno je 40 litara kiše po kvadratnom metru za 20 minuta, što je tri puta više nego što kanalizacioni sistem može da primi.

“Na otklanjanju posledica nepogode angažovana je vatrogasna brigada kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava u vidu civilne zaštite koji su takođe na terenu u punom kapacitetu”, navodi se u saopštenju.

Iz grada su apelovali na građane na razumevanje i strpljenje, navodeći da će gradske službe i preduzeća otkloniti sve probleme koje je nepogoda izazvala i biti u pripravnosti u slučaju novih padavina.

Građani probleme nastale nepogodom, mogu prijaviti telefonom komunalnoj miliciji na broj 021/4872544.

Obilan pljusak praćen snažnim vetrom pogodio je Novi Sad u ranim jutarnjim satima, što je dovelo do poplavljenih saobraćajnica u gotovo svim delovima grada.

Pojedine ulice i putevi u nižim delovima grada i dalje su pod vodom, a oluja je oborila nekoliko stabala koja su pala na parkirane automobile i oštetila ih.

Dežurne vatrogasne službe imale su desetak intervencija kako bi evakuisali zarobljene učesnike u saobraćaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x