Grbović (PSG): Ne mogu da kažem da je saradnja sa svima iz opozicije na visokom nivou

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik PSG Pavle Grbović Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da članovi poslaničke grupe “Ujedinjeni” o zajedničkom delovanju u Skupštini Srbije imaju gotovo svakodnevnu međusobnu komunikaciju, ali da to nije slučaj i sa ostatkom opozicije u parlamentu.

Grbović je za televiziju N1 izajavio da ne može da kaže da je saradnja sa ostalim strankama iz opozicije “na visokom nivou”, kao i da je od završetka izbora i početka rada skupštine “bilo puno potpuno besmislenih i nedostojnih rasprava i tema”.

Upitan da li bi PSG podržao predlog iz neke opozicione stranke koja nije deo poslaničke grupe “Ujedinjeni”, koju čine i Stranka slobode i pravde, Pokret za preokret i sindikat “Sloga”, Grbović je rekao da “nema problem da bilo čiji dobar predlog podrži”.

Govoreći o zahtevu Narodne stranke da Skupština Srbije održi sednicu o Kosovu i Metohiji koja bi donela obavezujuće odluke za predsednika Srbije Aleksandra Vučića pre njegovog sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem 18. avgusta u Briselu, Grbović je rekao da takav predlog ima podršku PSG.

Istakao je da poslednjih deset godina javnost u Srbiji nema relevantnih informacija o Kosovu, i da se ne zna da li će Vučić sa Kurtijem “pregovarati ili će razgovarati”.

Na pitanje kome očekuje da bude poveren mandat za sastav nove Vlade Srbije, Grbović je odgovorio da će to biti “neko iz najbližeg kruga Aleksandra Vučića”, a da lično misli “da ni članovi Srpske napredne stranke ne znaju ko će im biti premijer”.

Grbović je rekao da “ne bih učestvovao u toj vrsti licitacije” i da je to “stara Vučićeva taktika”, da do poslednjeg časa ne objavljuje ko će biti njegov predlog za premijera ili za ministre u vladi, kao i da se, bez obzira ko bude na funkcijama, zna gde se donose odluke.

Dodao je da je opozicija u Skupštini ta koja “mora da pravi pritisak” da se Srbija okrene zapadu, jer je to “jedini relevantan pravac” kojim Srbija može da ide.

Prema njegovim rečima, PSG će se u Skupštini zalagati za ideje “građanske, proevropske, sekularne Srbije”, kako je bilo najavljeno i tokom predizborne kampanje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x