Grbović (PSG): Srbija je, zbog politike vlasti, jednako nepouzdan partner svima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik PSG Pavle Grbović Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

 Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da je Srbija, zbog politike vlasti, “danas jednako dalek i nepouzdan partner svima”.

“Zbog toga, Pravac Evropa, što pre!”, napisao je Grbović na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) aludirirajući na zalaganja opozicone parlamentrane grupe “Prvaca Evropa” u kojoj je i PSG.

PSG je u Skupštini Srbije deo poslaničke grupe “Pravac Evropa” koju čine i poslanici Stranke slobode i pravde, Pokreta za preokret i Sindikata “Sloga”.

“Situacija u svetu je sve komplikovanija i nestabilnija , a spisak naših saveznika je sledeći: 1. (premijer Mađarske) Viktor Orban”, napisao je Grbović.

Ocenio je da su “Vučićeva kalkulantska politika u želji da glumi Tita” i “Dačićev  kafanski šarm kao diplomatsko oružje” doveli  do toga da je Srbija danas “jednako dalek i nepouzdan partner svima”.

Ivica Dačić je lider Socijalističke partije Srbije, koalicionog partnera Srpske napredne stranke čiji je dugogodišnji lider, do kraja maja ove godine, bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x