Grbović (PSG): Uprkos političkim razlikama, moguć neki vid saradnje opozicije, naročito u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik PSG Pavle Grbović Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da je uprkos političkim razlikama, moguć neki vid saradnje među opozicionim strankama za izbore 17. decembra, naročito na nivou Beograda.

Grbović je u intervjuu za današnji Nedeljnik ocenio da širina zahteva protesta “Srbija protiv nasilja”, koji se prema njegovim rečima zasnivaju samo na želji za normalnim životom, pruža mogućnost za saradnju uprkos razlikama.

“Ja sam duboko uveren da je za Srbiju od vitalnog značaja da postane članica EU, ali je legitimno da neko misli drugačije. I uprkos takvim razlikama je neki vid saradnje moguć, naročito na nivou Beograda”, kazao je Grbović, kandidat za poslanika na opozicionoj izbornoj listi “Srbija protiv nasilja”.

Dodao je da nije moguće praviti kompromise po pitanju ljudskih prava, navodeći da se ona ili poštuju ili ne, odnosno da ne mogu da pristanu na “malo” diskriminacije.

“Kao što ne možemo da pristanemo na izjednačavanje Živojina Mišića i Ratka Mladića kao jednakih heroja koje ćemo deci ponuditi kao modele na koje treba da se ugledaju. Neke teme poput toga da li je u Srebrenici bio genocid postale su bespredmetne. Sud je doneo presude, zločinci su osuđeni, naša Skupština je usvojila rezoluciju i to je sada činjenica. Vreme je da krenemo dalje”, ocenio je lider PSG.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x